آمار افسردگی در ایران و جهان چگونه است؟
دانلود صوت مقالهی از افسردگی تا زندگی قسمت ۱ (136 دانلود ها)جایگاه ایران میان کشورها از نظر افسردگی کجاست؟
usnews به آمار افسردگی در دنیا پرداختهاست. به گزارش usnews ایران در لیست ۱۰ کشور اول افسردهي جهان است. طبق این گزارش چین اولین کشور افسرده و اولین کشور مضطرب جهان است.
آمار مصرف خودسرانهي دارو و الکل نیز در کشور چین رتبهی اول را به خود اختصاص دادهاست. پس از آن هند در رتبهي دوم، آمریکا در رتبهي سوم و برزیل در رتبهي چهارم قرار میگیرند. سازمان WHO اعلام کرده است که این ۳ کشور (چین، هند و آمریکا) نه تنها در اختلالات افسردگی و اضطراب، بلکه در سایر اختلالات خلقی مانند شیزوفرنی و اختلال دوقطبی نیز آمار مشابهی را کسب کرده است.
شیوع افسردگی در جهان چگونه است؟
هماکنون افسردگی چهارمین بیماری شایع جهان است و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۳۰ رتبهي دوم را از آن خود کند. آمار افسردگی و اختلالات خلقی و همچنین اختلالات شخصیت در جهان نشان میدهد که این بیماری با سرعت رو به گسترش است. تخمین زده میشود که در حال حاضر ۳۵۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به افسردگی هستند. در آمریکا از هر ۵ فرد بالغ یک نفر در طول سال یک اختلال خلقی را تجربه میکند.
کام از آن تلخ میشود که فقط ۴۱ درصد از این گروه بالغین برای درمان اختلال خلقی خود به مراکز درمانی مراجعه میکنند. متأسفانه تعداد روانپزشکان در کشورهای آسیایی بسیار پایین است. این در حالی است که کشورهای اروپایی مانند موناکو و نروژ بیشترین تعداد روانپزشک را دارند. این کشورها به ازای هر صد هزار نفر ۲۰ الی ۴۰ نفر روانپزشک دارند.
آمار افسردگی در گزارش usnews
ایران دهمین کشور افسرده و هشتمین کشور مضطرب جهان است. رئیس انجمن علمی روانپزشکان در دانشگاه ایران میگوید: «۲۰ تا ۲۵ درصد ایرانیان دچار افسردگی هستند.»
سید حسن هاشمی سخنگوی روزنامهي همشهری آنلاین: «میزان شیوع افسردگی در ۲۶ سال گذشته ۲ برابر شده است.»
استانهای تهران، فارس، چهارمحال بختیاری و اصفهان بیشترین آمار ابتلا به افسردگی رادارند. شهر ایلام به گزارش همشهری آنلاین بیشترین آمار خودکشی را در ایران دارد. خودکشی مردان در این شهر بیشتر از خودکشی زنان گزارش شده است.
از میان تمام اختلالات خلقی، افسردگی اصلیترین مقصر خودکشی است.
-
ایران چندمین کشور افسرده است؟
چرا افراد مبتلا به اختلالات خلقی به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند؟
وزیر بهداشت ایران میگوید: «گروههای مخالفی هستند که تریبونهایی دارند. این گروهها علیه علم پزشکی و طب داخلی، روانشناسی و روانپزشکی تبلیغات میکنند».
آنها معتقدند که طب اسلامی، طب سنتی و درمانهای مکمل تنها راهحل موجود هستند و باید جایگزین علوم پزشکی دانشگاهی شوند. این گروه اعتقاد دارند که فرد مبتلا باید از متخصصین طب داخلی و روانپزشکی فاصله بگیرد و از درمانهای دیگری استفاده کند.
درمانهای مکمل در بسیاری موارد کمکهای شایانی به بیماران کردهاند؛ اما ایجاد تنفر از روانپزشکان باعث میشود که فرد مبتلا، برای درمان اختلالات خلقی به مراکز درمانی و متخصصین مراجعه نکند. به همین دلیل جامعه، شاهدِ افزایشِ روزافزونِ اختلالاتِ خلقیِ درماننشده است.
دلیل دیگرِ فاصله گرفتن مردم از خدمات درمانی، هزینههای بالای ویزیت پزشکان و داروهاست. یک شهروند ایرانی با یک درآمد معمولی از پس هزینههای رواندرمانی برنمیآید و اقدامی هم نمیکند. متأسفانه خدمات رواندرمانی برای هیچ یک از گروههای آسیبپذیر، حتی معتادان به مواد مخدر، رایگان نشده است. سایر اقشار آسیبپذیر عبارتاند از: کودکان، سالمندان و نوجوانان در سن بلوغ.
تقسیمبندی بیماریهای افسردگی از شدید به خفیف
بیماری افسردگی را بر اساس شدت آن میتوان به ۳ دسته تقسیم کرد:
۱- اختلال افسردگی ماژور (بسیار شدید)
۲- دیستیمیا
۳- اختلالات افسردگی مینور (خفیف و رایج)
اختلال افسردگی ماژور خطرناکترین افسردگی شناخته شده است. در دنیا ۲.۹ درصد مردم مبتلا به اختلال افسردگی ماژور هستند. این آمار در ایران کمی بیشتر است و به ۳.۳ درصد میرسد.

نقش شما در مواجه با یک اختلال خلقی چیست؟ چه کار باید بکنید؟
این را بدانید که فرد مبتلا به یک اختلال خلقی مانند افسردگی اول به خودش و دوم به جامعه آسیب میرساند. من از شما میخواهم که با خودتان صادق باشید.
اگر فکر میکنید که نیاز به کمک دارید، هزینههای رواندرمانی را به جان بخرید و اقدام کنید. در غیر این صورت مجبور خواهید بود هزینههای سنگینتری را متحمل شوید. هزینههایی از قبیل از دست دادن دوستان، به هم خوردن روابط خانوادگی و ازدواج، آسیب دیدن روابط شغلی، طرد شدن از اجتماع و انزوا…
مردم ایران میخواهند همهی مشکلات سلامتی خود را با دارو حل کنند.
این را بدانید که دارو عوارضی دارد و آخرین راهحل است. بسیاری از بیماریهای روانپزشکی مانند اختلالات خلقی افسردگی، میتوانند با مشاوره درمان شوند.
اگرچه ممکن است که مصرف دارو امری اجتنابناپذیر باشد. ممکن است که روانپزشک شما از شما بخواهد که تا هفتهها و ماهها به مصرف یک دارو ادامه دهید.
بیماران علاقهای به مصرف داروهای روانپزشکی ندارند. آنها معتقدند که این داروها عوارض جانبی دارد؛ اما به هزینههایی که باید در صورت عدم درمان بپردازید (در بالا نام بردم) فکر کنید. افسردگی میتواند باعث پرخوری عصبی و اعتیاد به خوردن شود. همینطور اعتیاد به دخانیات را سبب میشود.
اگر در اطرافیانتان کسی را میشناسید که از اختلالات خلقی مانند افسردگی رنج میبرد، بیتفاوت نباشید. در حد توانتان به او کمک کنید. فکر خودتان و جامعهي اطراف خودتان باشید. ایران را میتوان از اختلالات خلقی نجات داد.
لطفاْ سوالات و نظرات خود را در پایینترین قسمت این صفحه بنویسید و به ما در تولید مقالات بعدی کمک کنید.
بسیار عالی
سلام ما یک گروه تلگرامی برای وردپرس راه انداختیم که
کلی از اساتید هم هستند
خوشحال میشیم شما هم تشریف بیارید.
https://t.me/wpirangroup
خوشمان امد
عالییی بود عااالی
Visitor Rating: 5 Stars