افسردگی در ایران و آسیبشناسی افسردگی
دانلود صوت مقالهی از افسردگی تا زندگی قسمت دوم (19 دانلود ها)
CNN، سازمان گالوپ و فردانیوز چه آماری را دربارهی افسردگی در ایران منتشر کردهاند؟
افسردگی در ایران در خبرگزاریهای بزرگ دنیا چه بازتابی دارد؟ به گزارش CNN در سال ۲۰۱۸ فنلاند شادترین کشور دنیا و بروندی غمگینترین کشور دنیا معرفی شد.
به گزارش سازمان گالوپ، ایران هفتمین کشور در کشورهای با بیشترین تجربههای منفی است. همچنین در جایگاه کشورهای با تجربههای مثبت زیاد، نام ایران به چشم نمیخورد. فردانیوز ایران را دومین کشور غمگین دنیا معرفی میکند؛ که البته خودش باید برای این عددی که به دست آورده پاسخگو باشد. درهرصورت آمار نشان میدهند که ایران کشور غمگینی است؛ اما غمگین بودن با افسرده بودن زمین تا آسمان فرق دارد. در میان تمام اختلالات روانی، اختلالات شخصیت از همهخطرناکتر و اختلالات افسردگی از همه رایجترند. به نظر میرسد که افسردگی در ایران چندان تفاوتی با سایر کشورها ندارد. در این مقاله به بررسی افسردگی در ایران و آسیب شناسی افسردگی میپردازم.
وبسایتهایی برای مطالعهي آمار شادترین و غمگینترین کشورهای دنیا:
ftnnews
اگر قسمت اول از مقالات افسردگی تا زندگی را با موضوع آمار افسردگی در ایران مطالعه نکردید، روی عکس کلیک کنید.
ایران سالم، اما غمگین من
اگر شرایط اقتصادی بهبود یابد یا که سرانهی درآمد افزایش یابد، اگر عدالت اجتماعی بهدرستی اجرا شود یا که رفاه به زندگی مردم بازگردد، سایهی این غم از روی سر ایران محو میشود. اما کسی که افسرده است، افسرده میماند. مهم نیست که وضعیت معیشتی او جوابگوی یک زندگی بیدغدغه باشد. مهم نیست که روابط او در خانه و اجتماع عاشقانه و شاد باشد. او درهرصورت افسرده است. هیچچیز یک انسان افسرده را خوشحال نمیکند. نه شنیدن موسیقی موردعلاقهاش، نه رفتن به مهمانی با دوستان صمیمیاش و نه نشستن پشت فرمان یک ماشین ۸۰۰ میلیون تومانی. انسان غمگین را باید شاد کرد اما انسان افسرده را باید درمان کرد.
شدیدترین اختلال افسردگی، اختلال افسردگی ماژور است. یک افسردگی ماژور میتواند از حداقل دو هفته شروع شود و تا پایان عمر، یک فرد را همراهی کند. در گذشته اشاره کردم که در دنیا به طور میانگین از هر ۱۰۰ نفر، ۲.۹ نفر مبتلا به افسردگی ماژور هستند. آمار این نوع از افسردگی در ایران ۳.۳ از هر ۱۰۰ نفر است. این عدد نشان میدهد که آمار افسردههای ماژور در ایران فقط کمی بیشتر از میانگین جهانی است. به اعتقاد من افسردگی در ایران قابلدرمان است. من در این مقاله از پاتولوژي (آسیبشناسی) افسردگی مینویسم. در آینده درمانهای افسردگی را با شما به اشتراک میگذارم.
افسردگی یعنی اختلال در سیستم اپینفرین (آدرنالین) و سروتونین
آسیب شناسی افسردگی به طور ویژه به عملکرد ادرنالین و سروتونین مربوط میشود. در افسردگی نورونهای مغز دچار یک عملکرد غیرطبیعی میشود و ناقلهای عصبی خاصی تغییر میکنند. دلیل اصلی بروز افسردگی در انسان، یک اختلال در سیستم نوراپینفرین و سروتونین است. ترشح این دو ناقل عصبی کاهش چشمگیری مییابد. ممکن است فقط ترشح یکی از دو ناقل عصبی (سروتونین یا ادرنالین) افت کند. ترشح این ناقلهای عصبی به طور عمده در ساقهي مغز انجام میشود. در افسردگی فعالیت دستگاه لیمبیک مغز نیز کاهش مییابد. دستگاه لیمبیک بهطورکلی اشتها، میل جنسی، خلقوخو و تعادل روانی را کنترل میکند. با کاهش فعالیت دستگاه لیمبیک، تمام موارد نامبرده دچار اختلال میشوند.
قلب شما ممکن است که از افسردگی درد بکشد.
افسردگی میتواند درنتیجهی ابتلا به یک بیماری و درد کشیدن از آن خاص شود. بیماریهای قلبی و سرطان مهمترین عوامل آسیب شناسی افسردگی هستند که به افسردگی منجر میشوند. به نظر میرسد که افسردگی و بیماریهای قلبی رابطهي نزدیکی با هم دارند. کتاب طب داخلی هریسون نوشته است: «۲۰ تا ۳۰ درصد مریضهایی که آنژین صدری، سکتهي قلبی، نارسایی مزمن قلبی (CHF) و یا عمل قلب باز را تجربه میکنند، افسرده میشوند.»
پلاکتهای افسرده به هم میچسبند.
میانگین ضربان قلب در افراد افسرده پایینتر از افراد معمولی است. علت این امر پایین بودن ترشحات آدرنالین و کم بودن فعالیت سمپاتیکی است. از طرفی فعالیت سیستم پاراسمپاتیک هم افت میکند و آریتمی (به هم خوردن ریتم) قلبی ایجاد میشود. همچنین در افرادی که افسرده هستند ریسک سکتهی قلبی بالا میرود. دلیل این امر آن است که با کاهش ضربان قلب، جریان خون کند میشود؛ درنتیجه پلاکتها فرصت زیادی پیدا میکنند که به هم متصل شوند (تشکیل اگریگاسیون پلاکتی) و راه عروق کرونی قلبی را مسدود کنند. اگر افسرده هستید و بیمار قلبی نیستید، به هر قیمتی که شده، ترشح آدرنالین بدنتان را افزایش دهید. تحرک کنید. ورزش کنید. به یک کیسهبوکس مشت بزنید. بدوید. میانگین ضربان قلبتان را افزایش دهید.
یکچهارم سرطانیها به دو بیماری مبتلا هستند نه به یک بیماری!
در افراد سرطانی، ریسک ابتلا به افسردگی ۲۰ تا ۲۵ درصد بالاتر از سایر افراد است. این به این معنی است که یکچهارم سرطانیها افسرده هم هستند. بنا به دلایل نامعلومی در دو سرطان پانکراس و اوروفارانکس (سرطان دهان و حلق) ریسک ابتلا به افسردگی به ۵۰ درصد میرسد. در بیماران سرطانی حتماٌ باید راهی برای مقابله با افسردگی توسط پزشک پیشبینی شود.
آیا داروی شما، شما را غمگین میکند؟
گاهی اوقات افسردگی میتواند نتیجهي مصرف یک دارو باشد. داروهایی که افسردگی ایجاد میکنند عبارتاند از: داروهای ضد فشارخون (آنتیهایپرتنسیو)، کاهندهي کلسترول (آنتیکلسترولمیک)، ضد آریتمی برای تصحیح ریتم قلب (آنتیآرتیمیک)، ضد دردهای سیستمیک (مانند ترامادول و مورفین) و داروهای ضدالتهاب استروئیدی (گلوکوکورتیکوئیدها). کسی که مبتلا به افسردگی هست باید داروهایی که نام بردم را همراه با یک داروی ضدافسردگی استفاده کند.
عدهی بسیاری برای مقابله با افسردگی در ایران دارو را ترجیح میدهند؛ چون هزینههای رواندرمانی بالاست و پروسهي رواندرمانی نسبت به دارودرمانی زمان بیشتری از آنها میگیرد. به خاطر داشته باشید که هدف از دارودرمانی در افسردگی و هر اختلال خلقی دیگر این است که فرد برای رواندرمانی آماده شود. دارو شرایط ذهنی بیمار را برای ملاقات با رواندرمان و دریافت مشاوره آماده میکند. دارودرمانی محض، بدترین پیشنهاد برای درمان افسردگی و اختلالات خلقی است.
نتیجهگیری
افسردگی در ایران فقط کمی بیشتر از میانگین جهان است و قابل کنترل است. بیشترین اثر آسیب شناسی افسردگی روی قلب است. بیماران قلبی و سرطانی با ریسک بالاتری به افسردگی مبتلا میشوند. دارو آخرین راهکار برای درمان افسردگی است. هزینه کنید، وقت بگذارید و مطالعه کنید. به مراکز رواندرمانی بروید و با مشاوران با تجربه صحبت کنید. افسردگی در ایران را به راحتی میتوان کاهش داد و راه حل آن این است که مردم آسیب شناسی افسردگی خود را بدانند، به متخصصین رواندرمانی اعتماد کنند و از خدمات مراکز پزشکی استفادهی کافی را ببرند.
[…] خاص داشته باشند. معمولاً اختلال شخصیت اسکیزویید را با اختلالات خلقی و افسردگی اشتباه میگیرند. این دو اختلال به دلیل مشابه بودن در […]
بابا ایول…